Psikiyatri; bireyin toplum, aile, arkadaşlık, iş, okul/eğitim alanlarında yaşadığı sorunları, biyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan bütünlüklü olarak ele almayı hedefleyen bir tıp disiplinidir. Bu bağlamda; psikiyatrik tedaviler, sadece biyolojik nedenlere yönelik bir girişim olarak algılanmamalıdır.
Biyolojik tedavi yaklaşımları (ilaçlar, EKT vb.), psikiyatrik tedavilerin bir bölümünü oluşturmaktadır.
Psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde psikolojik ve sosyal yaklaşımlar asla ihmal edilmemelidir. Psikolojik ve sosyal tedavi yaklaşımları, psikoterapi/psikoeğitim uygulamaları ve aile/arkadaş/evlilik/iş ortamı ile ilgili önerileri ve değişiklikleri kapsamaktadır.
İlaç tedavisi veya elektrokonvulsif tedavi (EKT, elektroşok) gibi biyolojik tedavilerin kesinlikle tedavi planına dahil edilmesi gereken durumlar vardır. Örneğin, kendisine ve/veya bir başkasına zarar vermekten kendini alıkoyamayan, davranışlarını yönlendiremeyen bireylerin tek başına psikoterapi ile tedavi edilmeye çalışılmasının çok trajik sonuçları olabilir.
Sonuç olarak, psikiyatrik rahatsızlıklar biyolojik temeli de olabilen, psikososyal etkenlerle ortaya çıkabilen veya depreşebilen rahatsızlıklardır.
BU BAĞLAMDA PSİKİYATRİSTLER, SADECE PSİKİYATRİK RAHATSIZLIK BELİRTLERİNİ SORGULAYAN VE TANI KOYUP HEMEN İLAÇ YAZAN HEKİMLER DEĞİLDİR. PSİKİYATRİSTLERİN BİR BÖLÜMÜ EĞİTİM ALARAK DANIŞANLARINA PSİKOTERAPİ DE UYGULAMAKTADIR. AYRICA, PSİKİYATRİ HEKİMİ, KENDİSİ PSİKOTERAPİ UYGULAMIYORSA BİLE GEREKTİĞİNDE HASTASINI BİR PSİKOTERAPİSTE YÖNLENDİRMEKTEDİR.
Psikiyatri Kliniğimize,
Adapazarı ve ilçeleri (SAKARYA) dışında, Düzce, Bilecik ve Kocaeli'den
başvurular kabul edilmektedir.